Lasagne met tomatensaus

Lasagne met tomatensaus

Voor de saus:

– 500 gram gehakt

– 1 ui, fijngehakt

– 1 teentje knoflook, fijngehakt

– 1 blikje tomatenblokjes

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel basilicum

– 1 theelepel rozemarijn

– 1 theelepel thyme

– 1/2 theelepel zwarte peper

– 1/4 theelepel suiker

– 1 eetlepel olijfolie

– 1/2 kopje water

Voor de lasagne:

– 9 vellen lasagne

– 3 kopjes mozzarella kaas, geraspt

– 1/2 kopje Parmesaanse kaas, geraspt

Aan de slag:

1. Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de ui en knoflook aan.

2. Voeg het gehakt toe en bak tot het gaar is.

3. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, rozemarijn, thyme, zwarte peper en suiker toe.

4. Breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.

5. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

6. Beboter een grote ovenschaal.

7. Leg de lasagne vellen in de schaal.

8. Giet een derde van de saus over de lasagne vellen en strooi er een derde van de mozzarella kaas overheen.

9. Herhaal deze lagen nog twee keer.

10. Strooi de Parmezaanse kaas over de lasagne.

11. Zet de lasagne in de oven en bak gedurende 30-40 minuten tot de kaas gebakken is en de lasagne gaar is.

12. Laat de lasagne 5 minuten rusten voor je hem aansnijdt.

Eet smakelijk!