Waar rekening mee houden bij een horeca friteuse kopen?

horeca friteuse

Als je een horeca friteuse wilt kopen, dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal dingen.

  • Ten eerste moet je kijken naar de capaciteit van de friteuse. Hoeveel personen ga je gemiddeld bedienen? Het is belangrijk om een friteuse te kopen die voldoende capaciteit heeft om alle gerechten tegelijk klaar te maken.
  • Ten tweede moet je kijken naar de temperatuurinstellingen van de friteuse. Sommige friteuses hebben alleen een hoge en een lage temperatuurinstelling, terwijl andere friteuses meer temperatuurinstellingen hebben. Kies een friteuse die je gemakkelijk kunt instellen op de juiste temperatuur, zodat je gerechten niet verbranden of aanbranden.
  • Ten derde moet je kijken naar de filter. Sommige friteuses hebben een ingebouwde filter, terwijl andere friteuses een losse filter hebben. Kies een friteuse met een ingebouwde filter, zodat je niet elke keer een nieuwe filter hoeft te kopen.
  • Ten vierde moet je kijken naar de garantie. Koop altijd een friteuse met een goede garantie, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Soorten horeca friteuse

Als je een friteuse wilt kopen voor in de horeca, dan moet je eerst weten welke soort je nodig hebt. Er zijn twee soorten friteuses: elektrische friteuses en gasfriteuses. Elektrische friteuses zijn geschikt voor kleine horecagelegenheden, zoals een snackbar of een kleine restaurant. Gasfriteuses zijn geschikt voor grotere horecagelegen, zoals een grote restaurant of een hotelketen.

Elektrische friteuse

Als je een elektrische friteuse wilt kopen, kun je kiezen tussen een vrijstaande friteuse en een tafelmodel. Een vrijstaande friteuse is groter en heeft meer vermogen, maar is ook duurder. Een tafelmodel is kleiner en goedkoper, maar je kunt er minder in kwijt. Als je veel gaat frieten, is een vrijstaande friteuse een beter idee.Als je een gasfriteuse kopen, kun je kiezen tussen een vrijstaande friteuse en een inbouwfriteuse.

Een vrijstaande friteuse is groter en heeft meer vermogen, maar is ook duurder. Een inbouwfriteuse is kleiner en goedkoper, maar je kunt er minder in kwijt. Als je veel gaat frieten, is een vrijstaande friteuse een beter idee.