Deze gevulde tomaat uit de oven is niet alleen heerlijk, maar ook nog eens makkelijk te maken. Perfect voor een makkelijke en snelle maaltijd.
Ingrediënten:
-4 grote rijpe tomaten
-1 ui, fijngesnipperd
-2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
-1 eetlepel olijfolie
-1 eetlepel Italiaanse kruiden
-1/2 theelepel zout
-1/4 theelepel peper
-1/2 cup (120 ml) rijst
-1/2 cup (120 ml) veldsla, fijngesnipperd
-1/4 cup (60 ml) geraspte kaas
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 190 C,
2. Snijd de bovenkant van de tomaatjes af, zodat ze een soort cupje worden.
3. Doe de ui, knoflook, olijfolie, Italiaanse kruiden, zout en peper in een kom en meng alles goed door elkaar.
4. Vul de tomaatjes met dit mengsel.
5. Vul de rest van de tomaatjes met rijst, veldsla en geraspte kaas.
6. Leg de tomaatjes in een ovenschaal en zet de schaal in de oven.
7. Bak de tomaatjes in ongeveer 25 minuten gaar.
Serveertip:Serveer de tomaatjes met een frisse salade.